Palermo

Palermo er med sine ca. 700.000 indbyggende hovedbyen på Sicilien og samtidig den 5. største by i Italien. Man kan nemt få flere dage til at gå i Palermo. Palermo er en levende by med masser af cafeer, butikker, restauranter, museer og markeder. Det er lige før man kan betegne byen i sig selv om et stort museum med dens spændende og forskelligeartet arkitektur og monumenter der vidner om Palermo og Siciliens historie. I byen kan du opleve alt fra middelalderlige kirker med kupler til monumenter fra den store normanneræra. Er du til shopping finder du et hav af butikker på byens hovedstrøg: Via Maqueda, Via Vittorio Emanuele Via Roma og Via Ruggero Settimo.
Det er nemt at komme rundt i Palermo. Byen opleves bedst til fods, men har også en velfungerende Metro.
Efter flere timers travetur i storbyen kan det anbefales at finde en bænk et skyggefyldt sted i et af byens mange grønne områder.

Palermos historie kort fortalt

I Siciliens tidligste historie, var øen beboet af folket ”Sicani”. Man anslår at de allerede levede på øen fra omkring år 8.000 f.Kr. Folket levede forholdsvis alene indtil år 734 f. Kr., da de blev besejret af fønikerne. Fønikerne grundlagde det, vi i dag kender som byen ”Palermo”. Men det varede ikke længe før, at fønikerne blev angrebet af grækerne, der også vil have del i øen.

Efter den puniske krig, blev Palermo til en romersk koloni. Det fungerede som et udenlandsk handelssted for dem, og de byggede veje, templer og bade, der stadig kan ses i dag. Byens skønhed og rigdom fik lokket Germanerne, der så muligheder i at erobrere den, hvilket de også fik gjort i det 5. århundrede. Saracenerne, var et Nordafrikansk folk, der i år 831 erobrede Palermo og navngav byen ”Balharm”. De byggede den om til et center for læring og kultur. I år 1072 ville Normannerne have fat i Palermo, mest af alt fordi, at byen var under beboelse af muslimer. Palermo gik ind i en udviklingstid, hvor arkitekturen kom i centrum. Igennem det 20. århundrede holdte Sicilien lav profil, så de undgik at blive rodet ind i for mange ting. Men i 1943, blev øen bombet af de allierede og dette angreb, står stadig som et stærkt minde på øen i dag. I de efterfølgende år steg kriminaliteten og Palermo såvel som Sicilien gik en dyster tid i møde. Dog er man i dag i gang med en stor opbygning af Palermo og mange indbyggere føler, at en ny ”golden age” er på vej.  

palermo capo marked
Capo Street Market, Palermo. Foto: Archer10/flickr

Ting og steder du skal se i Palermo

Hvis du en dag kommer til Palermo, er der nogle seværdigheder, som du simpelthen ikke kan være bekendt at ignorere.

Palermo Katedral:

Katedralen har en stor betydning for Palermo, idet den samler de mange forskellige kulturer, i byen, under samme tag. Katedralen er gammel og fyldt med smukke udsmykninger og historiske skatter.

Teatro Massimo:

Hvis du er til topunderholdning, så er teatro Massimo lige noget for dig. Det er det største teater i Italien og hvert år, er det fyldt til randen. Sæsonen løber fra november til maj, men sommerperioden, som foregår udendørs, er også værd at se.

Udendørsmarkeder:

Hvis man tager til Palermo er det er must, at man tager en tur til markedet. Her findes alt mellem himmel og jord og stemningen er god på sin egen italienske måde. Her kan fremhæves markeder som Vucceria, Ballaró og Capo hvor du finder et enormt udbud af forskellige italienske råvarer i høj kvalitet.

Nattelivet i Palermo

Nattelivet i Palermo har noget for enhver smag. Det er vigtigt at huske på, at nattelivet i Italien starter forholdsvis sent, da man oftest først er færdig med aftensmaden omkring kl. 22.00. Hvis du kan lide at danse, er der rig mulighed for det, det samme gælder hvis du er mere til en afslappet bytur med en drink eller to i løbet af natten.

Hoteller i Palermo

Der findes et stort udbud af hoteller i alle prisklasser i Palermo. Et godt sted at lede efter et hotel i Palermo er på nettet. Vi kan anbefale at tage at kig på hotels.com hvor du finder hoteller i alle prisklasser du nemt og hurtigt kan booke hjemmefra..

Fra Trapani til Palermo

Det er oplagt at kombinere din ferie i Trapani med nogle dage i Palermo. Turen på de lidt over 100km mellem de to byer er på gode veje og klares nemt i en lejet bil.
Har du ingen planer om at besøge andre byer end Palermo kan du flyve direkte til Palermo lufthavn der ligger ca. 25 km udenfor Palermo og har direkte togforbindelse til Palermo centrum. Fra Palermo er der også tog og bus forbindelser til store deler af Sicilien.
Klik her for et kort og en rute vejledning mellem Trapani og Palermo.