Marsala

Marsala ligger for enden af saltvejen der går fra Trapani til Marsala en kort køretur ca. 30 km syd for Trapani, flot beliggende helt ud til vandet. Marsala kom første gang på verdenskortet under felttoget i 1860 ledet af frihedskæmperen Giuseppe Garibaldi. Giusppe Garibaldi gik d. 11 maj 1860 i land ved Marsala med sine tropper for at erobre Sicilien og så samlet hele Italien.
I dag er det ikke alene Garibaldi der har gjort Marsala berømt, men også deres produktion af vin. Marsala er kendt for deres vin over hele verdenen, og vinproduktionen sætter sit præg over hele byen.  Rundt omkring i byen tilbyder de store vinproducenter smagsprøver på deres Marsala vin rundt omkring i byens vinkældre.
Marsalas historie er over 2000 år gammel. Byen blev grundlagt af fønikerne fra Mozia tilbage i 400 f.kr. Marsala har ligesom resten af Sicilien en lang og voldsom historie bag sig med krige, plyndringer og erobringer. Denne historie kan man få lidt indsigt i på det arkæologiske museum i Marsala her kan bl.a. ses et gammelt punisk skibsvrag.
Du kan nemt kombinere dit besøg i Marsala med kultur og strand. Alle strandende omkring Marsala er certificeret med det blå flag, og her er rig mulighed for både at bade, vandsport og dykning.

Seværdigheder og ting at se i Marsala:

Der er flere flotte og spændende bygningsværker rundt omkring i Marsala. De fleste findes omkring byens centrum. Er du interesseret i kirker, findes der også flere interessante kirker rundt omkring i Marsala som f.eks. Domkirken der blev påbegyndt bygningen i 1176. Den nuværende struktur af kirken stammer dog fra det syttende århundrede.
Som nævnt længere oppe i artiklen ligger der også et arkæologisk museum i Marsala (læs mere længere ned i artiklen).
I den nordlige ende af Marsala findes der et arkæologisk område ”Insula Romana” hvor der kan ses ruiner og rester fra romertiden. Det mest interresante er ruinerne fra en stor villa med tilhørende kurbad.
I juli måned afholdes der årligt en Jazz festival i Marsala kendt som ”Marsala Doc Jazz Festival”. På Jazzfestival spiller mange gode og spændende italienske navne, men også større internationale navne som Antonia Carlos Jobim og Burt Bacharach har spillet på Marsala Jazz festival. Festivalen afholdes i samarbejde med den kendte vingård Donnafugata, der henover året også afholder mange andre koncerter i deres gamle Marsala vin kælder.

Museo Archeologico Baglio Anselmi

Museet ligger i et af de gamle vinhuse fra slutningen af 1800. Du finder museet på havnefronten Kap Boeo indenfor det arkæologiske område Lilybaeum (det gamle Marsala), der støder op til den nuværende by. Højdepunktet på museet er vraget af et gammelt puniskskib fra det 3. århundrede før vores tid.  Vraget blev fundet i slutningen af 1960’erne. Man mener at det sank under Egadi-slaget i 214.
Udover det imponerende skibsvrag kan der også ses arkæologiske fund fra Marsala,  Mazara Del Vallo og Mozia området. Gamle græske statuer. En guldskat fra den græske periode der for nylig blev fundet i havet ud for Marsala kan også ses på det arkæologiske museum i Marsala.

Åbningstider:
Åbent alle dage fra 0900-1900 – undtaget mandag hvor der kun er åbnet fra 0900-1330.
Entre: 4 euro.

Museo degli Arazzi Flamminghi (museum med de flamske gobeliner)

På dette museum kan ses 8 imponerende gobeliner fra det 16. århundrede. En gobelin er et vævet tæppe.  Gobelinerne blev genopdaget i 1970 hvor de blev restaureret og fremstår nu i rigtig flot stand.
Gobelinerne skildrer den jødiske krig hvor romerne kæmpede mod jøderne. Oprindelse af gobelinerne er usikker, man ved dog at de blev doneret til Marsalas domkirke af Biskop Antonia Lombardo fra Katedralen i Mazara.

Info:
Adresse: Via Giuseppe Garraffa.
Åbningstider: 0900-1300 og 1600-1800, lukket mandag.
entre: 2,50 euro