Scopello

Scopello er en lille landsby på nordkysten af Sicilien, som aldrig undlader at bringe et gisp af glæde, hver gang man besøger den. Scopello ligger i et smukt landskab lige ved grænsen til naturreservatet "Lo Zingaro". Landskabet er fyldt med farver, dyrliv og historie. Det er helt klart et af de mest velbesøgte steder langs havkysten ”Castellmare” og stedet fungerer også oftes som et tilholdssted, hvorfra man kan udforske klipperne og kystlinjen. Landsbyen stammer fra 18. tallet og navnet ”Scopello” betyder sten (fra latin scorpellum), navnet beskriver det omkringliggende landskab perfekt, idet at Scorpello ligger gemt blandt klipper.

Ting at se i Scopello

Først og fremmest kan du tage en dejlig dukkert i det lækre vand, når du har fået nok af det, kan du tilbringe noget tid ved den gamle tun-station "Tonnara Di Scopello", som er et historisk pejlemærke for området. Du kan også udforske klipperne, eller blot nøjes med at nyde solen på stranden. Hvis du har mod på en lidt større tur, kan du tage til ”Riserva dello Zingaro”, hvor du kan lade kroppen slappe af i de naturlige kilder. Hovedbyen i området er Baglio, som bl.a. kan byde på en kold drink, is eller en panini. Stedet er endnu ikke blevet et turistspot, så der er ikke det store udvalg af hoteller i Scopello.

Når du befinder dig i dette område, er det bestemt værd at prøvesmage tunen. Det er mange niveauer bedre end det, vi kender fra dåsen.

Scopello
Tonnara di Scopello. Foto: Dottorpeni/flickr

Find vej til Scopello

Da Scopello ligger en smule afsides, kan det være lidt af en udfordring at finde landsbyen.

Hvis du kommer fra Palermo med..

Bil: Fang motorvejen A29 via Trapani, drej af ved ”Castellammare del Golfo” og følg skiltene til Scopello. Turen fra Palermo til Scopello er ca. 80 km og kan køres på en god times tid.

Tog: Tag toget fra Palermo banegård mod Trapani, stå af ved ”Castellammare del Golfo” station-Fortsæt resten af vejen i bus eller taxa.

Hvis du kommer fra Trapani mod Scopello:

Bil: Fang motorvejen A29, drej af ved ”Castellmmare del Golfo” og følg skiltene mod Scopello.  Afstanden fra Trapani til Scopello er ca. 40 km og turen kan køres på 3 kvarter.

Tog: Stå på toget ved banegården i Trapani og stig så af igen ved ”Castelmmare del Golfo” station. Fortsæt herfra med tog eller taxa.