Erice - en tur tilbage til middelalderen.

Under dit ophold i Trapani må du ikke snyde dig selv for en tur til Erice der ligger ca. 13 km fra Trapani. Erice er en rolig og hyggelige middelalderlandsby med små smalle brostensbelagte gader og stræder. Når man går rundt i de smalle og gamle gader i byen, med de mange mørke gamle stenhuse huse kan man nemt komme til at drømme sig væk til en helt anden tidsalder.

erice
Erice - foto: bada2222/flickr

Erice ligger på toppen af bjerget Erice, 750 meter over havets overflade bag bevarede antikke bymure. Fra byen er der en fantastisk udsigt over Trapani, hvor man på klare dage kan se saltbakkerne. Fra Erice kan du også se ud til øgruppen Egadi også kendt som de Ægadiske øer og strandene ved San Vito Lo Capo. Udsigten fra byen er bedst i for- og efterår, da der om sommeren ofte er meget tåget på toppen af bjerget.

Venus slottet
Venus Slottet (Pepoli Castle) i Erice - foto: leandros/flickr


I Erice er der flere gamle middelalderlige kirker du kan se og besøge, specielt er byen kendt for Matrice kirken (Chiesa Madre) der stammer fra 1400 tallet. I den nordøstlige del af Erice er det også muligt at se ruinerne af nogle vægge fra elymerne og fønikernes tid på Sicilien. På en stenet platform øst i byen finder du tårnet Toretta Pepoli e Venere der over tid nærmest er blevet et symbol på Erice. I byen finder du også Venus slottet (Pepoli Castle). Venus slottet stammer tilbage fra den normanniske periode. Venus slottet er bygget oven på det gamle Venus tempel, stedet hvor fønikerne tilbad Astarte, Grækerne Afrodite og romerne den berømte gudinde Venus Ericina. Templet var under sin tid kendt i hele middelhavsområdet, og ifølge legender blev templet bygget af Æneas.

Chiesa-Madre
Chiease Madra / Matrice kirken i Erice - foto: neekoh.fk/flickr

Det er muligt at komme frem og tilbage mellem Erice og Trapani via en 3.099 meter lang svævebane. Turen koster ca. 50,- for voksne og 30,- for børn T/R og tager ca. 11 min.. Banen er lukket fra Januar til Marts, mandage og på dage med meget blæst. Der findes mange gode restauranter i byen. Det kan anbefales at prøve en fiske Couscous der er en lokal specialitet i Erice.