Om Trapani

Trapani ligger på den vestlige spids af Sicilien i et smukt naturscenarie med havet på den ene side og bjerget Erice på den anden. Egadi øerne Favignana, Levnzo og Marettimo på den vestlige side, saltveje og saltbakker i syd, der strækker sig hele vejen ned til Marsala. Monte Erice i øst, med middeladerbyen Erice smukt placeret på toppen, der strækker sig hele vejen ned af bjerget mod havet.
Trapani er hovedbyen i Trapani-provinsen og tæller ca. 70.000 indbyggere. Hele Trapani provinsen, der inkludere spændende byer som Marsale og Alcamo er befolket af ca. en halv million.
Trapani-provinsen er et meget flot og frodigt grønt område med mange vinmarker. Faktisk er området den største vinproducent i hele Italien. Vinproduktionen i Trapani går mere end 200 år tilbage da produktionen af Marsala vinen begyndte.
Navnet Trapani stammer fra oldtidens græske Drepanon, der betyder ”sejl” om kommer med stor sandsynlighed af at formen for halvøens kyster kan minde om et sejl.
I forhistorien var Trapani en klynge af små øer og klippet, som med tiden er blevet gjort til en stribe land, der danner den segl-formede halvø vi kender i dag.
Trapani har en meget gammel historie, derfor er der også mange interessante monumenter og kirke at finde i Trapani som f.eks. Santuario dell'Annunziata (Annunziata Helligdommen), Chiesa di Santa Maria di Gesú /Den Hellige Jesus og Mariakirke), Palazzo Ciambra (Ciambra palæet).
For de arkæologi interesserede har Trapani-provinsen også meget at byde på i de arkæologiske parker Mozia, Selinunte og Segesta, som alle er nemme at kommet til med en lejet bil.
Udover natur, historie og monumenter byder Trapani også på god mad og kulinariske oplevelser fra det sicilianske køkken. Kulturelle oplevelser som teater og musikshow henover året.
Om sommeren er der også rig mulighed for at få sig en dukkert i det krystalklare vand Trapani er omgivet af. Man kan også vælge at tage til en af de nærliggende byer Sciacca, San Vito Lo Capo eller Mazara dek Vallo der ligger lige ud til områdetes bedste strande.