Lo Zingaro "Riserva dello Zingaro"

Riserva dello Zingaro er 1650 hektar og har en kystlinje på 7 km, der hovedsageligt består af klipper. Landområderne som udgør reservatet er et resultat af menneskelig aktivt og naturens kræfter. For få år siden blev hver en cm. i reservatet brugt til landbrug, men stedet er nu fredet. Lo Zingaro er kendt for sin smukke natur, de mange farver, havet, oliventrænerne og ikke mindst husene.

Er man til dykning eller snorkling, er der her rig mulighed for at få sig en oplevelse uden lige. Havet omkring Lo Zingaro rummer masser af forskellige planter, dyr og farver. Det er også muligt at komme på opdagelser i de mange grotter, som er at finde rundt omkring i reservatet. Den mest kendte er ”Groto Of Colombaccio”.

Lo Zingaro Criography2
Riserva dello Zingaro. Foto: Criography/flickr

Zingaro reservatet er beliggende ved vestkysten på Sicilien. Reservatet er fyldt med naturliv og vegetation. Gennemsnitstemperaturen i området er 19 grader og der falder ca. 645 mm. regn. Selvom det ikke regner, kan det stadig være utrolig fugtigt, da vinden fra havet blæser vind med en høj vandensitet ind over landet. Området huser en speciel ørn, ved navn ”Eagle Of Bonelli”, som er at finde i de tætte buskadsområder. Området byder på mange opholdssteder, som typisk er at finde nær ”Contrada Sughero” langs kysten.

”Borgo Cusenza”, er et gammelt hus, som er kendt helt tilbage til 1586-1666-tallet. Dengang hed det ”Bagghiu di l*Acci”. Det siges at Cusenza familien fra San Vito lo Capo, engang boede i huset. Huset var dengang opkaldt efter det nærliggende bjerg ”Mount Acci”. Reservatet har altid været præget af mennesker, og arkæologiske undersøger har vist spor af menneskelig adfærd i grotterne, som er at finde rundt om omkring i reservatet. Palmerne udgjorde en vigtig indkomst for beboerne i Lo Zingaro, idet at man brugte palmerne som materiale til eksempelvis håndlavede kurve, hatte og måtter.

Lo Zingaro Criography
Riserva dello Zingaro. Foto: Criography/flickr


Hvis du kan lide at gå lange ture, vil du helt sikker elske Lo Zingaro. Du følger bare én af de mange stier og lader dig inspirere af den smukke natur, der rejser sig omkring dig. Spørg eventuelt lokalfolket om, hvilke stier, der er rigtig gode at følge.

Find vej til Lo Zingaro
Du kommer lettest til Lo Zingaro i bil. Lo Zingaro reservatet har to indgange en i nord og en i syd. For at komme til Zingaro fra nord skal du kører til San Vito La Capa og følge vej SP63 i sydgående retning. Du kan også vælge indgangen i syd. Dette gør du ved at køre til Scopello og følge vej SP63 i nordgående retning.