San Vito Lo Capo

I San Vito Lo Capo føler du dig velkommen og omgivet af luksuriøs natur. Hvis du elsker lækre sandstrande med krystalklart vand, så er dette stedet for dig. San Vito Lo Capo er en by og kommune, der er beliggende i den nordvestlige del af Sicilien. Byen rummer ca. 4000 indbyggere. Den er placeret mellem spektakulære bjerge og ligger ved foden af havet. Byens primære indtægter kommer fra turister, landbrug og olivensalg. Der er rig mulighed for at bestige nogle af de omkringliggende bjerge sammen med guider og andre turister. Vil man hellere under jorden, kan man gå ned i tunnelerne, men mange af dem er utilgængelige uden klatreudstyr. Der er mange lækre restauranter, der byder på udsøgt fisk til rimelige priser.

San vito lo capo strand
Havnen i San Vito Lo Capo. Foto: vater_fotografo/flickr

Siden 1998, har byen været vært for ”Cous Cous Fest”, en fest der byder på kulturmøder og gastronomi fra Middelhavet. Det er muligt at smage mad fra mange forskellige lande, der hver især byder på deres nationalretter. I maj kan man med fordel planlægge en tur derned og være en del af den smukke strandfest, som går under navnet ”International Kite Festival” og i juli kan man være med til den store musikfestival, der ligeledes finder sted på stranden. Byen er typisk sydlandsk med små karakteristiske huse i lyse sandfarver. Efter en gåtur langs byens gader, kan man sætte sig på en af de mange caféer og nye en god, italiensk kop kaffe og et stykke is dertil. Stranden er byens samlingspunkt og her er man aldrig alene.

San vito lo capo
Stranden i San Vito Lo Capo. Foto: vater_fotografo/flickr

Stranden er ligeledes blevet kåret til Italiens bedste strand og Europas 8. bedste af Tripadvisor (2011). Priserne i området er meget lave, da det endnu ikke er blevet det store turistmål, men det varer ikke mange år, før at der bliver lavet om på det. Hovedbyen Trapani ligger i buslængde fra San Vito Lo Capo, og her kan man nemt få en hel dag til at gå. Hvis du gerne vil opleve smuk natur, naturlige kilder og eksotiske dyr, er reservatet ”Lo Zingaro” et oplagt sted at tage hen. Det ligger få km. øst for San Vito Lo Capo.

Hoteller i San Vito Lo Capo

Der findes flere gode hoteller i San Vito Lo Capo om området omkring byen.Et godt sted at starte er på hotels.com, hvor du finder et fint udvalg af hoteller i San Vito Lo Capo. Af hoteller kan vi f.eks. anbefale Grande Albergo Calampiso der er et rigtigt lækkert hotel med tilhørende privat strand.

Fra Trapani til San Vito Lo Capo

Du kommer nemt fra Trapani til San Vito Lo Capo i bil. Afstanden imellem de to byer er ca. 40 km - følg dette link for at se et kort og få en kørselsvejledning fra Trapani til San Vito Lo Capo