Historie

I denne artikel vil vi kort komme ind på nogle af de vigtigste punkter i Trapanis historie.

To meget gamle legender fortæller om mystiske oprindelser af Trapani. I den første legende stammede Trapani fra de segl, som faldt ud af hænderne på gudinden Demetra, imens hun søgte efter sin datter Persepfone, der var blevet kidnappet af Hades, gud for underverdenen. Den anden myte fortæller at Saturn / Cronos, gud af himlen, der tabte et segl i havet der skabte byen. I oldtiden var Saturn gud-beskytter af Trapani og i dag kan Saturns statue ses i Piazza i centrum af byen.

En mere realistisk version af Trapanis oprindelse er at Trapani blev grundlagt af Elymians (et gammelt folk der beboede den vestlige del af Sicilien i løbet af bronzealderens og den klassiske oldtid). Trapani blev grundlagt for at tjene som havn for den nærliggende by Erice (Eyrx) der strækker sig op  af San Giuliano bjerget / Erice bjerget.
Oprindeligt blev byen opkaldt Drepanon fra det græske ord ”segl” pga. den buede form af sin havn.


I 260 f.Kr blev kontrollen af Trapani overtaget af Kartago (et bysamfund i Tunesien), der gjorde byen til en vigtig flådebase. Få år senere i 241 f.Kr måtte de overgive byen til Rom der vandt slaget i den første af de Puniske krige.

Efter romerne, vandalerne, byzanterne og til sidst den arabiske dominering (fra det. 9 århundrede) blev Trapani erobret af normannerne af Roger I, der gjorde Trapani til en af de vigtigste havne i middelhavet under korstogene fra det 11. til det 13. århundrede.
I det 17. århundrede blev byen hårdt ramt af oprør, pest og hungersnød heldigvis kom byen på fode igen, og i løbet af det efterfølgende århundrede blev befolkningen fordoblet fra 16.000 til 30.000 indbyggere.
Siden middelalderen og indtil 2. verdenskrig har et stort kommercielt maritim centrum i middelhavet takket være saltudvinding, tunfiskeri  og eksport af koraller. Fiskeriet og saltbakkerne I trapani har stadig en stor betydning for byen, selvom det i dag er turismen der dominere byens mest.

Trapani blev hårdt skadet under 2. Verdenskrig da den var udsat for kraftige bombardementer fra de allierede. Siden slutningen af krigen er Trapani vokset kraftigt til det den er i dag, hvor den strækker sig hele vejen til foden af San Giuliano bjerget. Turismen er især de seneste år steget markant i Trapani pga. alle de omkringliggende seværdigheder og historiske byer, gode strande samt Egadi-øerne kun 15 min i båd fra Trapani.