Kirker og monumenter i Trapani

Der er flere interessante kirker og monumenter i Trapani. I denne artikel har vi valgt dem vi finder mest interessante at se nærmere på.

Cattedrale di San Lorenzo:
Byens katedral kan dagligt besøges fra kl 08:00-16:00. Katedralen er bygget i 1635 oven på en eksisterende kirke fra 1421. Cattedrale di San Lorenzo er bygget i barokstil og blev i de 18 århundrede yderligere dekoreret med en flot søjlegang og kuppel.  I kirken kan ses flere kunstværker bl.a. korsfæstelsen af Giacomo Lo Verde.

Chiesa del Purgatorio:
Denne kigger ligger i hjertet af oldtown på tværs af Stazione Marettima, en gade fra Piazza Garibaldi.
Chiesa del Purgatorio er opført i barokstil og stammer fra det 17 århundrede. Kirken er dagligt åbnet mellem 0830-1230 og igen fra 1600:2000. I Kirken er en middelalderlig atmosfære med kvælende røgelse og speciel musik. Kirken huser en af Trapani største skatte, Misteri. 20 store træfigurer fra det 18 århundrede der forstiller Kristis lidelsehistorie, alle blodige detaljer, herunder korsfæstelse er vist igennem disse figurer.

Chiesa Santa Maria del Gesú:

Dette er en anden stor kirke I Trapani liggende på Via San Pietro. Kirken har en facade der inkorporerer både gotisk og renæssance stil. Kirken stammer fra den første halvdel af det 16. århundrede. Kirkens største kunstværk er en smuk Madonna (Madonna degli Angeli, Madonna med englen) og en Terra-cotta stattue af Andra Della Robbia. Kirken er desværre ofte lukket.


Santuario dell'Annunziata (Annunziata Helligdommen):

Dette er det største og vigtigste monument i Trapani. Klosteret blev opført mellem 1315 og 1332, men er sidenhen blevet udvidet og i 1760 blev Santuario dell'Annunziata totalt ombygget. Klosteret hænder sammen med Trapanis største turistattraktion Museo nazionala Pepoli.
Monumentet har stadig sin originale facade udsmykket med en roset og en gotisk portal fra det 15. århundrede. Lig også mærke til de to statuer på langsiden der viser Jomfru Maria og engelen.
Monumentet består af flere kapeller: sømændene kapel, fiskerne kapel (dedikeret til fiskerne som hver dag risikerede deres liv for dagligt at tage ud på vandet og skaffe føde)og Madonna kapellet. Det første kapel, der blev bygget mellem 1514 og 1552 finder du til venstre for koret. Kapellet er udsmykket i forskellige stilarter, både lokale, gotiske og renæssance.
Det andet kapel ligger i den modsatte side og blev bygget i det 16. århundrede. Dette kapel er kvadratis og dekoreret med fresker der fortæller skabelseshistorien.
Madonna kapellet er der adgang til bag højalteret. Madonna kapellet stammer fra 1530. På alteret ses den enestående Madonna med barnet, der ifølge lokal tradition kom til Trapani i starten af det 13. århundrede med en korsfarer fra Pisa.