Mad og vin fra regionen

Trapani-provinsen er kendt for dens høje kvalitet af mad og vin.
Især er Trapani-provinsen og Sicilien generelt, kendt for deres fiskeretter og andre lækre ting fra havet.
Lokal Gastronomi er en blanding af italiensk, siciliansk og orientalsk madlavning.

Blandt specialiteterne hører fiske couscous, Sweet-and-sour aubergine caponata (Caponata er en grønsagsret bestående af auberginer, tomat, oliven, bladselleri, kapers og pinjekerner) og retter med lammekød.  
Specialiteter inden for desserter en mandel og ricotta kager. Især er desserten ”La Cassata” meget populær i Trapani området. La Casatta er en kagebund garneret med ricottaost og sukker, sukat og chokolade, hvorefter kagen til sidst dækkes af pasta reale (marcipan)
Området er selvfølgelig også som resten af Italien kendt for deres lækre cremede is, også kaldet gelato samt deres produktion af olivenolie.

Trapani-provinsen er meget kendte for deres vin, både rød og hvid, men især for den berømte Marsala vin.


Marsala vin drikkes ofte lokalt i Trapani som almindelig vin, men er egentlig en hedvin der minder lidt om portvin. Alkoholstyrken på Marsala vinen er derfor også ret høj, typisk mellem 16-20%. En Marsale vin lagres i minimun 4 år for at få betegnelsen Virgene og i 10 år for at kunne kaldes en Virgene Riserva.
Normalt vil Marsala vinen serveres som en aperitif eller efter et måltid. Herhjemme drikken vinen dog sjældent men bruges mest i madlavning. Især er Marsala meget brugt i den berømte italienske dessert Tiramisu.